## **BOARD OF SCHOOL EDUCATION HARYANA, BHIWANI**

## **Date Sheet**

Date Sheet (Theory Papers) for D.El.Ed 1<sup>st</sup> year (Re-appear Old Curriculum)/D.Ed 1<sup>st</sup> & 2<sup>nd</sup> Semester Re-appear Exam July-2018 Starting Time 02-00 PM (Evening)

DATE	DAY	COURSE CODE/SUBJECT NAME	Evening Session Time
07.07.2018	Saturday	DE 101- Childhood and the Development of Children	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
10.07.2018	Tuesday	DE 102- Education, Society, Curriculum and Learners	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
12.07.2018	Thursday	DE 103- Contemporary Indian Society	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
14.07.2018	Saturday	DE 104- Pedagogy Across the Curriculum	(2 Hrs) 02-00 PM to 4-00 PM
17.07.2018	Tuesday	DE 105 / 201- Understanding Language and early Literacy	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
19.07.2018	Thursday	DE 106 / 202- Proficiency in Hindi DE 109 / 205- Proficiency in Urdu	(2 Hrs) 02-00 PM to 4-00 PM
21.07.2018	Saturday	DE 107 / 203- Proficiency in English	(2 Hrs) 02-00 PM to 4-00 PM
24.07.2018	Tuesday	DE 108 / 204- Mathematics Education for Primary School Child	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM

## Date Sheet (Theory Papers) for D.El.Ed 1<sup>st</sup> year (Regular- New Curriculum) Exam July-2018 Starting Time 02-00 PM (Evening)

DATE	DAY	COURSE CODE/SUBJECT NAME	Evening Session Time
07.07.2018	Saturday	DE 101- Childhood and the Development of Children	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
10.07.2018	Tuesday	DE 102- Education, Society, Curriculum and Learners	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
12.07.2018	Thursday	DE 103- Pedagogy Across the Curriculum, ICT & Action Research	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
14.07.2018	Saturday	DE 104- Contemporary Indian Society	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
17.07.2018	Tuesday	DE 105- Proficiency & Pedagogy of Mathematics Education	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
19.07.2018	Thursday	DE 106- Proficiency & Pedagogy of Environmental Studies	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
21.07.2018	Saturday	DE 107- Proficiency in English Language	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
24.07.2018	Tuesday	DE 108- Proficiency in Hindi Language DE 109- Proficiency in Urdu Language	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM

Date Sheet (Theory Papers) for D.El.Ed 2<sup>nd</sup> year (Regular-Old Curriculum)/D.Ed 3<sup>rd</sup> & 4<sup>th</sup> Semester Re-appear Exam July-2018 Starting Time 02-00 PM (Evening)

DATE	DAY	COURSE CODE/SUBJECT NAME	Evening Session Time
09.07.2018	Monday	DE-201 / 301- Cognition, Learning and the Socio-Cultural Context	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
11.07.2018	Wednesday	DE-202 / 302- School Culture, Leadership and change	(2 Hrs) 02-00 PM to 4-00 PM
13.07.2018	Friday	DE-203 / 303- Diversity, Gender and Inclusive Education	(2 Hrs) 02-00 PM to 4-00 PM
16.07.2018	Monday	DE-204 / 304- Pedagogy of Environmental Studies	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
18.07.2018	Wednesday	DE-205 / 305- Pedagogy of Hindi Teaching / DE-206 / 306- Pedagogy of Urdu Teaching	(2 Hrs) 02-00 PM to 4-00 PM
20.07.2018	Friday	DE-207 / 401- Pedagogy of English Language	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
23.07.2018	Monday	DE-208 / 402- Pedagogy of Social Science Education	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
25.07.2018	Wednesday	DE-209 / 403- Pedagogy of Mathematics Education	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM
26.07.2018	Thursday	DE-210 / 404- Pedagogy of Science Education	(3 Hrs) 02-00 PM to 5-00 PM

- Differently Abled (i) Blind candidates (ii) Dyslexic & Spastic candidates (iii) Deaf & Dumb candidates (iv) Permanently disabled who cannot write with their own hands, shall be provided along with the services of amanuensis, an extra time of 20 minutes in one hour answering each paper.
- 2. Candidates will be allowed to appear in the examination on production of valid Admit Card with scanned photograph.
- 3. Calculators & Mobile Phones are not permitted in the Examination Hall, if found U.M.C. will be registered.
- 4. In case of emergency, please contact on Telephone Nos. 01664-254604, PABX Nos. 01664-244171 to 244176 (Ext. Spl. Exam. Cell 137, Conduct Branch 161 & 175, Fax No. 01664-244175.

**SECRETARY** 

Bhiwani

Date:- 19-05-2018